Social Icons

Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2007

Η ζωη μας ποδηλατο

Σε έρευνες που έγιναν στην Αθήνα από τον σύλλογο «Φίλοι του Ποδηλάτου» σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων, βρέθηκε ότι το ποδήλατο για αποστάσεις μέχρι 13 χιλιόμετρα είναι ταχύτερο μεταφορικό μέσο από το αυτοκίνητο, αφού δεν μπλοκάρει στην κίνηση.

Αναφερω τα παραπανω απο ενα αρθρο της εφημεριδας "Τα Νέα" και απλα θα πω οτι καθημερινα σχεδον κανω την αποσταση Κουκακι-Στουρναρη με το ποδηλατο στον μισο σχεδον χρονο απο 'τι γινεται με μεσα μαζικης μεταφορας.

Ειδικα το πρωι που στηνεται ενας τροχονομος στην γωνια Συγγρου με Βουρβαχη και δινει ολη τη ροη στη Συγγρου με αποτελεσμα ολες οι συγκοινωνιες που περνανε απο το Κουκακι 1, 5 και 15 να κολλανε μαζι με τα υπολοιπα αυτοκινητα. Ετσι εγω καταφερνω και περναω σε λιγοτερο απο 2 λεπτα ολη τη Δημητρακοπουλου και φτανω σε 4 λεπτα στην Πλακα, μακρια απο τα αυτοκινητα και τη φασαρια. Απο εκει και περα ειναι ευκολη δουλεια για το ποδηλατο...


Παντως οχι μονο δεν υπαρχει υποδομη για τα ποδηλατα αλλα γενικα για τα δικυκλα

κακη ποιοτητα του οδοστρωματος παρκαρισμενα αυτοκινητα οπως να 'ναι
οδηγοι που δεν βλεπουν τιποτα περα απο το δρομο μπροστα τους
αλλα και χιλια δυο αλλα πραγματα

Να πω και την προσωπικη μου εμπειρια απο την Μεγαλονησο (Κυπρο) οτι ακομα και το νησι που απο πολλους θα ειπωθει οτι ειναι χρονια πισω (και απο εμενα, παρολο που καταγομαι απο εκει) εχει ποδηλατοδρομους!!!!!

Αλλα επειδη σε αυτη χωρα ποτε κανεις δε παιρνει αποφασεις για το γενικοτερο καλο και ας θιχθουν καποια συμφεροντα αλλα κοιταει πως να φαινεται καλος αυτος και δε πειραζει ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΑΞΙΟ ΛΟΓΟΥ!!!!

αυτα ειχα να πω και μακαρι να μην πεσω θυμα και εγω θυμα λακουβας, μιας και θυμα ασυνηδειτου οδηγου εχω πεσει (και κυριολεκτικα και μεταφορικα)

ΦΙΛΟΥΘΚΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
Blogger Templates